Ποιοι Είμαστε

Η επιχείρηση Φυτώρια Κωνσταντίνου Γ. Τσακίρη, ιδρύθηκε την δεκαετία του 90. Ξεκινώντας από μια μικρή έκταση, επικεντρωθήκαμε στην παραγωγή φυτών που δεν απαιτούσαν ιδιαίτερες φροντίδες (τριαντάφυλλα, λιγούστρα, αγγελικές κα). Με συνέπεια και επαγγελματισμό, πορευτήκαμε για αρκετό καιρό, αποκτώντας την εμπιστοσύνη των πελατών που μας στήριζαν και μας παρότρυναν να επεκταθούμε στην παραγωγή και εμπορία περισσότερων ειδών. Η διορατικότητα του πατέρα Γιώργου Τσακίρη και ο ενθουσιασμός του γιου Κώστα , μας έφερε σε επαφή με τα μεγαλύτερα φυτώρια του εξωτερικού, απ' όπου είδαμε, μελετήσαμε και προσαρμόσαμε την παραγωγή μας, την εμπορία μας και την παρουσίασή μας στο χώρο. Με ευρωπαϊκά πρότυπα στα ελληνικά δεδομένα, η εταιρεία μπόρεσε μέσα σε λίγα χρόνια να ανελιχθεί και να πρωτοστατήσει.

Πιο ώριμοι πλέον, έχουμε επικεντρωθεί στην παραγωγή 350 διαφορετικών φυτικών ειδών και πολλών ποικιλιών τους, στην εμπορία όσων δεν παράγουμε και στην εισαγωγή μεγάλων φυτών από το εξωτερικό.

Το προσωπικό μας, εξειδικευμένο και πάντα πρόθυμο, έτοιμο να πληροφορήσει και να εξυπηρετήσει. Οι χώροι του φυτωρίου, καθαροί και περιποιημένοι, έτοιμοι να υποδεχθούν τους φίλους και πελάτες μας για μια αξέχαστη ξενάγηση πριν επιλογή των ζητούμενων φυτών.

Όραμά μας : πιο όμορφα σπίτια,πιο όμορφο περιβάλλον και καλύτερη ζωή,με τα πιο γερά και όμορφα φυτά γύρω μας.

Τα καλύτερα φυτά!

Η μεγαλύτερη ποικιλία!

Ανθρώπινο δυναμικό

Πίσω από την ποιότητα των φυτών και την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών μας, υπάρχει o ανθρώπινος παράγοντας ο οποίος θεωρούμε αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα επιτυχίας. Πρόκειται ίσως για την μεγαλύτερη επένδυση της εταιρείας, αφού η εξειδίκευση και η άριστη εκπαίδευση του προσωπικού, αποτελεί το κύριο πλεονέκτημα μας. Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια με αρχές που βασίζονται στη συνέχεια, στην ομαδικότητα , στην καινοτομία και στην ποιότητα.

Σεβασμός στο περιβάλλον

Με την ελάχιστη δυνατή επίπτωση στο περιβάλλον, όλες οι ενέργειές μας για την παραγωγή υγιών και καλαίσθητων φυτών. Ολοι οι χώροι καλύπτονται από χαλίκι 3Α, οι χώροι παραγωγής από γεωύφασμα και χαλίκι 3Α, (αποφεύγοντας πίσσα και αλλά υλικά ασφάλτωσης που ανεβάζουν την θερμοκρασία ) Ξεβοτανίσματα με το χέρι προς αποφυγή χρήσης ζιζανιοκτόνων Χρήση οργανικών και ορυκτών υλικών για την φύτευση (τύρφη,ελαφρόπετρα,κομπόστ) Επαναχρησιμοποίηση γλαστρών μετά από απολύμανσή τους Χρησιμοποίηση φυσικών μέσων κατά την υποστύλωση των φυτών (καλάμια μπαμπού) Σκέπασμα της βάσης των φυτών με δίσκους “κοκοφοίνικα” για ελαχιστοποίηση της εξάτμισης του νερού ποτίσματος και την εξάλειψη εμφάνισης ζιζανίων Συλλογή βρόχινου νερού με σκοπό τη χρήση του και προστασία διάβρωσης εδαφών Αποθήκευση νερού άρδευσης σε τεχνητή λίμνη με σκοπό την επαναχρησιμοποίηση για οικονομία φυσικών υδάτινων πόρων Αυτά και πολλά άλλα, μέσα στα πλαίσια της έννοιας οτι όλοι μας είμαστε μέρος της φύσης την οποία πρέπει να προστατεύουμε με όλη μας τη δύναμη , είναι η βασικές μας αρχές τις οποίες εφαρμόζουμε και πιστεύουμε. Το μέλλον είναι ένα νέο φυτό που θα εξελιχθεί σε δέντρο.

Ποιότητα

Αυτό που θέλουμε να πιστεύουμε οτι μας ξεχωρίζει είναι η ποιότητα των παραγώμενων φυτών. Κάθε μας προσπάθεια επικεντρώνεται στο να παραχθεί το καλύτερο και το υγιέστερο φυτό. Από το μίγμα χώματος που χρησιμοποιούμε στις φυτεύσεις, από τη πιστοποιημένη και ανώτερης ποιότητας σπόρου, εμβολιασμένου φυταρίου ή μοσχεύματος που μεταφυτεύουμε, από τα εξειδικευμένα λιπάσματα που χρησιμοποιούμε, από την έγκαιρη φυτοπροστασία με χαμηλής επικινδυνότητας φάρμακα, από την άμεση εξυπηρέτηση στον πελάτη, και τέλος από το μεράκι που μας διακατέχει για να κάνουμε σωστή και ολοκληρωμένη δουλειά. Κάθε φυτό θα περάσει από τα χέρια μας πολλές φορές στην πορεία του μέχρι την τελική διάθεσή του. Αυτό, δίνει ταυτότητα σε κάθε φυτό, και γνώση σε κάθε έναν από εμάς. Τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη του. Από τον σταλλάκτη που μπορεί να μετατοπίστηκε από τη γλάστρα, από το φυτό που μπορεί να έπεσε από τον αέρα, από το ζιζάνιο που μπορεί να ταλαιπωρει και να ανταγωνίζεται το φυτό. Είμαστε διαρκώς επι ποδός για να έχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα.

Το φυτώριο μας – η οικογένειά μας

Ολοι οι άνθρωποι που συμμετέχουμε στην παραπάνω προσπάθειά, άνθρωποι στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο, μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για τη δουλειά , το ίδιο μεράκι για το καλύτερο αποτέλεσμα. Ο καθένας από το πόστο του που ξεκινά από την οργάνωση, την παραγωγή, τον έλεγχο, την τιμολόγηση, την φυτοπροστασία μέχρι την τελική διάθεση των φυτών στο πελάτη,αποτελεί ένα μοναδικό κομμάτι της μεγάλης οικογένειάς μας που ονομάζεται ΦΥΤΩΡΙΟ ΤΣΑΚΙΡΗΣ.

Κώστας Τσακίρης