Βοηθός Κηποτέχνη

Ο παππούς μας, ο Βασίλης Τσακίρης ήρθε από την Πόλη πρόσφυγας. Εγκατέλειψε μια μεγάλη περιουσία και 7 μαγαζιά. Τη δεκαετία του ‘30, ξεκίνησε από το μηδέν με ένα ραφείο και εμπορικό στο λιμάνι του Πειραιά, με σήμα ένα μεγάλο ψαλίδι. Από τους τρεις γιούς, ο μικρότερος ο Γιώργος είχε μια ιδιαίτερη έλξη και αγάπη για τη γη και τις καλλιέργειες.

Ο Γιώργος Τσακίρης αν και μεγάλωσε σε αστική οικογένεια στο Μαρούσι άφησε το μερίδιο του στην εμπορική επιχείρηση του Πειραιά και έκανε επάγγελμά του την αγάπη του για τις καλλιέργειες. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι αυτό έγινε τη δεκαετία του ‘50 και του ‘60, όταν όλοι άφηναν την ύπαιθρο για να μετακομίσουν σε διαμερίσματα στις μεγάλες πόλεις.
Σήμερα νοιώθουμε όλοι την ίδια ανάγκη που ένοιωθε ο Γιώργος Τσακίρης τότε∙ να γυρίσουμε πιο κοντά στη Φύση.

Τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη έκδοση του «Βοηθού του Κηποτέχνη», δημιουργήσαμε με τις υποδείξεις σας την δεύτερη έκδοση, πιο χρήσιμη και πληρέστερη. Μάλιστα έχουμε φροντίσει ώστε να μπορείτε να βρείτε τεράστια ποικιλία φυτών άμεσα διαθέσιμη στο φυτώριο μας. Θέλουμε να σας βοηθήσουμε να πετύχετε το μέγιστο αποτέλεσμα με το μικρότερο κόστος. Οι σωστές επιλογές φυτών και υλικών κρατούν χαμηλό το κόστος ενός κήπου ή μιάς βεράντας όχι μόνο στην κατασκευή αλλά και στη συντήρηση.

Ο σκοπός μας είναι: να καλλιεργούμε χωρίς συμβιβασμούς, τα πιο γερά και ανθεκτικά φυτά που θα ζήσουν και θα είναι όμορφα για πολύ καιρό ώστε να κάνουν τον κήπο σας, τη βεράντα σας και τη ζωή σας καλύτερη.

Στα φυτώρια Τσακίρη έχουμε όραμα: πιο όμορφα σπίτια , πιο όμορφο περιβάλλον και καλύτερη ζωή, με τα πιο γερά και όμορφα φυτά γύρω μας.

Κώστας Τσακίρης